Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Світитимуть довго” — у калуській спортивній школі виготовляють окопні свічки на передову

Мешканці нашого міста — неймовірні люди. Кожен на своєму місці й намагається так чи інакше допомогати підтримувати економіку країни, допомагати волонтерам, допомагати ЗСУ. Наприклад, працівники манежу Дитячо-юнацької спортивної школи. Тут спільно з дітьми тренери та керівництво закладу виготовляють окопні свічки для наших воїнів.

Розповідає та показує Інформатор.

Почали таку волонтерську діяльність у ДЮСШ зовсім нещодавно. Весь процес був зав’язаний на тарі в якій ці свічки повинні знаходитися. Щойно назбиралося достатньо бляшанок, робота закипіла.

Наразі вдалося зробити й відправити на передову 100 таких свічок. Виготовляли їх великою й дружньою компанією.

Сьогодні Інформатору вдалося застати процес виготовлення окопних свічок. Береться бляшанка, картон і віск. В бляшанку полосками щільно вкладається картон шириною, яка відповідає висоті бляшанки. Посередині з того ж картону вставляється картонний фітіль. А потім усе це заливається розігрітим до рідкого стану воском чи парафіном. Процес заливання відбувається в кілька етапів.

“Ми робимо свічки на совість. Однієї такої мало б вистачати на 7-10 годин світіння”, — ділиться охоронець Петро Олексійович, який займається цим клопітким процесом.

Наразі в ДЮСШ існує велика потреба саме в бляшанках. Тож якщо у вас є кілька таких вдома, то приносьте їх за адресою вулиця Івана Франка, 8 у “Пункт Незламності” з 9 до 18 години щодня.

Вас також може зацікавити: Калуські “Пункти незламності” сьогодні | Частина друга

Разом переможемо!

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору