Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Український документальний фільм у короткому списку “Оскара”

Ще кілька років тому, жоден з нас не міг би й подумати, що сьогодні українська кінострічка буде у списку номінантів на кінопремію “Оскар”. Але це сталося. І це не сон. Нещодавно ми розповідали про те, що 4 українські фільми опинилися у довгому списку “Оскара”. А сьогодні з’явилась, ще ода гарна новина. 

Розповідає Інформатор з посиланням на продюсера Azad Safarov.

Фільм з України “Будинок зі скалок” увійшов у шорт-лист на премію “Оскар”. Тепер він претендує на найкращий документальний фільм світу.

“Будинок зі скалок” спільного виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії. У ньому йдеться про дітей зі складних родин, які потрапили до притулку поруч з війною. В притулку вони проводять 9 місяців, а далі доля кожного повертається по-іншому: хтось повертається до батьків, а хтось – потрапляє в інтернат чи прийомну родину.

“Дуже радий за малих героїв фільму, які заслужили на це. За Колю, Єву, Сашу, і Аліну та всіх інших!
Дуже щасливий за дорослих героїв Маргариту Миколаївну й Ольгу Вікторівну — найкращих виховательок!”, — ділиться емоціями Азад.

 Наразі кінострічка “Будинок зі скалок” (A House Made of Splinters) є однією з 15 кандидатів на “Оскар-2023”. А вже у січні назвуть 5 номінантів з 15.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору