Інформатор Калуш

ВЛАДА

10 днів без світла? — які сценарії розглядає уряд

Прем’єр-міністр України озвучив найгірші розрахунки енергетиків щодо енергопостачання.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Інтерфакс.

Зі слів Дениса Шмигаля, Україна готується до будь-якого розвитку подій, однак найближчий удар росії може завдати тяжкого удару по критичній інфраструктурі.

“За найскладнішого випадку повного блекауту, коли взагалі все розбито, вихід займає від семи до десяти днів. Це, за розрахунками наших енергетиків. Наголошую, це теоретичні розрахунки, бо світ ще не переживав таких речей”, — повідомив голова Уряду.

Найбільшою з існуючих проблем є питання опалення, але залишається за міською владою.

“Керівникам ОВА, керівникам громад доведено плани реагування на випадок критичних ситуацій. Ці документи мають гриф «Для службового користування», і вони не можуть бути публічно озвучені”, — додав Прем’єр-міністр.

Варіант з централізованим переміщенням людей у сільську місцевість посадовець не вважає ефективною, оскільки блекаут найвірогідніше станеться по всій країні.

“Частина людей переїде до найближчих сільських населених пунктів, частина планує залишитися в містах і зробила відповідні приготування…Хтось прийде до “Пункту незламності”. Хтось поїде за кордон…Ключове завдання буде – вижити. Тому зараз робимо все, щоб не допустити такого сценарію”, — підсумував пан Шмигаль.

Єдиним раціональний та реалістичним шляхом політик вважає “Пункти незламності”, тим більше, що наразі таких у країні вже понад 5 тисяч, а на початок січня 2023 року очікується від 15 до 17 тисяч.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору