Інформатор Калуш

ВЛАДА

Про ліміти електропостачання та черги 4.1/4.2 на Прикарпатті — технічний директор “Прикарпаттяобленерго”

Олег Сеникв в ефірі радіо “Західний полюс” розповів як формують обмеження подачі електроенергії та про врегулювання графіків для 4 черги на Прикарпатті.

Переповідає Інформатор, посилаючись на Інформатор Івано-Франківськ.

Для визначення обмежень на наступну добу беруть склад генеруючого обладнання на та підсумовують дані скільки буде вироблятись електроенергії. Шляхом ділення першого показника на другий отримують відсоток, який надають кожній області. Також ліміти залежать від погодних умов, аварійних ситуацій, масштабів пошкоджень інфраструктури та дня тижня.

“Вісімнадцяте грудня припало на неділю, коли не працювала велика кількість підприємтсв, а навантаження по області зменшувалося. Щоб прийти до ліміту, нам достатньо було вимкнути меншу кількість споживачів і зробити графік 4/4. При такому ж ліміті в робочий день навантаження більше, тому графік 4/2”, — розповів Олег Сеник.

Зазначив, що “Прикарпаттобленерго” немає впливу на розподіл лімітів.

Розповів й про зміни вимкнень четвертої черги, що вимикається вручну.

“Четверта черга специфічна, вона вимикається вручну. Зроблена так, щоб проводити обмеження в ранковий і вечірній максимум. Є люди, яким не зручно, коли світло є тільки вночі, а є, які схвалюють такий графік. Адже він стабільний і щодня однаковий. Найближчим часом ми плануємо почати вимикати чергу 4.2 двічі на добу і тоді зможемо змістити графік та чергувати 4.1 та 4.2”, — поділився Олег Сеник.

Наголосив, що енергосистема зараз працює на межі, тож спрогнозувати графіки на довший проміжок часу складно.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору