Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

«Похід Марії» — Різдвяний перфоманс від театру «ЛюбАрт» | Фоторепортаж

Вчора, у різдвяний вечір театр “ЛюбАрт” дивував несподіваним перфомансом усіх калушан, які ввечері опинилися на вулиці. Такої події в нашому місті, здається, ще не було.

Розповідає та показує  Інформатор.

Нещодавно ми анонсували цю подію в матеріалі “Похід Марії” — Любартівці дивуватимуть калушан по-новому. Тоді деталі різдвяного сюрпризу не розголошувались. Проте, режисерка Любов Липовська трошки привідкрила завісу таємничості:

“Цей вуличний перформанс не буде розрахований на те, щоб ми стояли на місці. Це закладено у самій назві. Ми хочемо створити “передріздвяну тайну” подій, коли Марія з Йосифом тікала до Вифлеєму. Ми зробимо дорогу Калушем від храму до храму”.

Інформатор не зміг пропустити таку подію й ділиться з вами світлинами. Ось так, наприклад, виглядали “любартівські” Йосип та Марія.

“Це був абсолютно нестандартний перформанс. Маємо надію, що люди прожили цей Різдвяний вечір разом з нами. Особисто нас переповнювали емоції, ми дійсно влились у ці християнські образи та віддали усіх себе святкові. Незабутній досвід”, — ділиться враженнями від “Походу Марії” виконавець ролі Йосипа, наш колега Остап Лагойда.

Маршрут перфомансу пролягав від “Союзу Українок” до Різдвяної шопки на Площі Героїв, тоді до Костелу святого Валентина та Церкви Святого Архистратига Михаїла.

“Похід Марії” викликав у калушан неймовірні емоції:

“Вирішивши випити кави в центрі міста, було неочікувано зустріти ангелів, Марію і Йосифа.
Різдвяна атмосфера, яка на мою думку у цей час відчувається мінімально, була доповнена цим неочікуваним перфоменсом, для жителів нашого міста.
Цікаво було спостерігати за цим дійством, особливо порадували вогники в очах дітей, які раділи вечірньому чуду”, — поділився з Інформатором калушанин-очевидець театрального дійства.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору