Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Ми моніторимо ситуацію цілодобово” — Міністр енергетики прогнозує, що Новий рік ми зустрінемо зі світлом

Якщо сьогоднішня ситуація залишатиметься стабільною, то Новий 2023 рік українці зустрінуть не в блекауті. 

Розповідає Інформатор посилаючись на Суспільне.

За словами Міністра енергетики України Германа Галущенко вся енергетична галузь зараз працює на повну потужність фактично цілодобово й результати цієї роботи всі українці можуть відчути на увімкненнях електропостачання в останні дні. Міністр запевнив, що поки немає обстрілів, фахівці зменшують дефіцит у системі та збільшують виробництво електроенергії.

Також він наголосив, що при відсутності нових пошкоджень українці зможуть зустріти Новий 2023 рік з електрикою, оскільки Збройні сили України ефективно захищають українське небо, а в разі влучань енергетики намагаються швидко відновлювати систему.

Водночас не можна виключати, що росіяни атакуватимуть Україну саме під час свят. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив міністр енергетики:

“Є таке відчуття, що насправді вони (росіяни – ред.) не відмовилися від того, щоб далі обстрілювати нашу енергосистему. Вони прив’язуються до певних дат. І, можливо, Новий рік – це одна з таких дат, коли вони спробують максимально завдати шкоди нашій енергосистемі. Але ситуація полягає в тому, що важко щось планувати”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору