Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Скоро калушани почують незвичайні дзвони Івана Боднаря

Незабаром унікальна ковальська композиція Івана Боднара нарешті побачить світ. Про те, як створювалися незвичайні дзвони ми вже розповідали у матеріалі Продовжує справу братів Фільчинських: Коваль з Кадобни кує незвичайні дзвони. Сьогодні ж, стали відомі нові деталі. 

Ділиться Інформатор посилаючись на Калуського міського голову Андрія Найду.

Наразі підходять до завершення підготовчі роботи до презентації оригінального карильйона, який зроблений у вигляді герба України. Оригінальний ковальський витвір виявився досить великим — його висота 3, 50 метри, ширина та глибина – 2, 5 метри, а вага майже пів тонни.

На кожному дзвоні Іван викарбував слова, у яких суть усього задуму: “Дякуємо Богу за Перемогу України”. А прикрашати інструмент будуть дві “вифлеємські зірки”, які рухатимуться та підсвічуватимуться.

“Така враження, що я вже його колись робив. Все складалося дуже легко і просто. Без будь-яких креслень і макетів”, — поділився Іван.

До слова, викладачі Голинської школи мистецтв вже встигли спробували відтворити мелодію щедрівки на дзвонах.

Благодійну справу майстер розпочав на початку цього місяця. І вже 31 грудня звуки дзвонів стануть супроводом для виконання “Щедрику” дитячим хором у с. Голинь.

А 14 січня 2023 року о 18:00 на площі Героїв його почують і калушани.

Фото Калуської міської ради

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору