Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У “Хабі-93” відбудеться показ документального фільму “І кожна річка” у рамках фестивалю “Docudays UA”

Кожна річка — чиїсь відображення і пам’ять. І стан кожної з них — це результат нашої з вами діяльності чи бездіяльності, а не лише кліматичних змін, як ми часто думаємо, щоб виправдовувати цим свої дії.

Розповідає Інформатор.

Перегляд фільму відбудеться в межах 19-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA! Фестиваль проходить з 12 листопада до 30 грудня, розпочався у Львові й побуває у 22 областях України. Та вперше — за кордоном.

У рамках цього фестивалю в Калуші вже відбувався перегляд фільму про дітей сходу України, котрі через війну втратили батьків. Більше у матеріалі: “Відбувся перегляд фільму “Терикони” від Docudays UA”.

“Тема цьогорічного Мандрівного Docudays UA — «Надзвичайний стан» — дуже зрозуміла та близька всім українцям та українкам. Надзвичайний стан — це виняткова ситуація, коли звичне життя та плани на майбутнє поставлені на паузу. А базові життєві потреби й людські права — під постійною загрозою”, — йдеться в анонсі події.

“І кожна річка” — фільм Олесі Моргунець-Ісаєнко розповідає про сакральні значення річок у суспільстві та проблеми недбалого ставлення людей до них сьогодні.

Перегляд фільму проводиться по попередньому записі в повідомлення на сторінку “Хаб-93”. Також заплановане частування та обговорення.

“Cтан кожної з них — це результат нашої з вами діяльності чи бездіяльності, а не лише кліматичних змін, як ми часто думаємо, щоб виправдовувати цим свої дії”, — йдеться в описі фільму.

Режисерка навчалася в Київському національному університеті театру, кіно та телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого — в Інституті екранних мистецтв. Працює в індустрії кіно з 2008 року. За спиною у не з найвідоміших робіт: “Казка про гроші” (2018), “Депортація” (2021), “Рубіж. Грубешівська операція” (2019), “І кожна річка” (2022).

 

 

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору