Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Франківщині затримали ялинкового браконьєра з повним авто зелених красунь

Пояснити походження дерев і надати відповідні документи зловмисник не зміг.

Розповідає Інформатор посилаючись на наших колег з Інформатора Івано-Франківськ.

Сьогодні, 30 грудня, Державна екологічна інспекція Карпатського округу спільно з представниками Національної поліції провела черговий рейд в рамках операції “Новорічна ялинка”. На одній з доріг нашої області правоохоронці зупинили транспортний засіб, в якому було виявлено 20 ялинок без документів. Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності, а незаконно зрубані ялинки вилучено.

Працівники екологічної інспекції наголошують, що реалізація новорічних ялинок повинна проводитись лише при наявності пластикових бирок зі штрих-кодом, що підтверджує законність їх заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю дізнатись походження купленого деревця завдяки спеціальному сайті.

Перевірити ялинку можна як за номером бирки чи ТТН, так і за номером автомобіля. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки. Документ на право перевезення ялинок – товарно-транспортна накладна встановленого взірця з відповідними відмітками відвантажувача, видана лісогосподарським підприємством.

Покупець при купівлі новорічної ялинки має право переглянути документи, що підтверджують походження ялинки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору