Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Калущині фіксується найбільше аварій на лініях електромереж

Через штормове попередження на Прикарпатті стаються аварії в мережі, а це призводить до вимкнень світла.

Розповідає Інформатор посилаючись на Інформатор Івано-Франківськ.

Найбільше вимкнень протягом доби фіксується на Калущині, Рожнятівщині, Верховищині, Косівщині. В інших регіонах Прикарпаття вимкнення поодинокі.

“Рекордною є кількість повідомлень про обриви проводів на лінії, тому будьте дуже обережними поруч із енергообладнанням. Бригади уже працюють на місцях аварій. Обриви проводів на лініях під напругою загрожують життю мешканців. Якщо про ці ситуації не знають у колцентрі, диспетчери не можуть знеструмити небезпечну ділянку, що загрожує нещасними випадками через ураження струмом. Удар струмом може призвести до смертельних випадків“, – кажуть енергетики.

Спеціалісти просять мешканців та представників бізнесу Прикарпаття телефонувати на кол-центр компанії виключно через виявлення обірваних проводів та інших небезпечних ситуацій в мережах. Це допоможе вберегти життя людей та тварин.

Змін у застосуванні графіків вимкнень світла немає.

Вся інформація про вимкнення за графіком на сайті або у чат-боті Viber. Дізнатись про стан аварійних вимкнень можна за посиланням. Отримати відповіді на інші запитання можна за електронною адресою кол-центру call-centr@oe.if.ua.

Коли ви помітили обірваний провід, не наближайтесь до нього ближче, ніж на 8 метрів. Якщо є можливість – обгородіть ділянку навколо місця аварії в радіусі 8-10 метрів. Не намагайтесь усунути поломку самостійно – дочекайтесь приїзду фахівців.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору