Інформатор Калуш

ВЛАДА

Уряд тимчасово відмінив аукціони на системі закупівель Prozorro

Постійні обстріли об‘єктів критичної інфраструктури не дають повної змоги всім учасникам торгів брати участь в електронних аукціонах — повідомляють в структурі.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Урядовий портал.

Кабінет Міністрів України тимчасово, змінив правила проведення торгів на період дії правового режиму воєнного стану. Про це повідомили  у Постанові Уряду № 1495 від 30 грудня 2022 р.

“Як відповідь на блекаути, ми тимчасово скасували електронні аукціони. Від сьогодні всі торги, що оголошені в Prozorro, будуть проводитися без аукціону. Тобто тендерна пропозиція учасника є остаточною, і виграє той, хто дав найменшу ціну під час подання пропозиції. В умовах відключення живлення та інтернету, не всі учасники мали можливість торгуватися в аукціоні. Ми повернемо аукціони, як тільки ситуація стабілізується”, – повідомляє Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Анонсувала також можливі зміни в системі і на постійній основі.

“Одночасно будемо робити аналітику, як ця зміна вплине на різні категорії закупівель. Було багато дискусій, чи потрібні аукціони для складних предметів закупівлі, наприклад, будівництва. Тому через 1-2 місяці подивимося на цифри, якщо підтвердиться, що в різних категоріях закупівель стратегія тендеру без аукціону може бути більш ефективною, повернемо аукціони як опціональний інструмент торгів для всіх закупівель”, – пояснила Юлія Свириденко.

За її словами також була скасована локалізація при закупівлі на потреби Збройних Сил. Транспортні засоби тепер можна купувати без урахування вимог локалізації.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору