Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Крила підтримки” показали як проходять розвивиткові заняття дошкільнять у калуському безпечному просторі

Безпечний простір для дітей функціонує вже більше 6 місяців. Розповідають про цікаві події та запрошують батьків долучати дітей до занять.

Розповідає Інформатор.

У просторі є всі комфортні умови: багато іграшок, робоча поверхня для майстер класів, достатньо крісел, куллерна питна вода, куток для проведення чаювання та санвузл.

Також є проектор, що в подальшому планують використовувати для показів розвивальних мультфільмів.

Є резервне живлення електроенергії — генератор. За потреби, під час виключень, використовують його.

Заняття зазвичай проходять у три етапи:

  • Ігри
  • Навчання та інтерактиви
  • Чаювання

Під час гри вчаться взаємодіяти між собою знайомляться, допомагати та підтримувати.

“Працювати з дітками це дуже делікатна робота, але ми стараємось знайти до кожного підхід та залучати до розвитку”, діляться організатори.


Навчаючись розвивають мислення уяву та фантазію.

Проходять різні друковані лабіринти на папері, розвиваючи дрібну моторику рук та логічне мислення. Також різні арифметичні завдання для розвитку мислення.

“Стараємось не перевантажувати дітей інформацією, щоб вони не втратили цікавість до навчання та пізнання”, — зазначають психологині.


Зазвичай у кінці заняття, дітки мають можливість посмакувати фруктами та попити теплий чай зі смаколиками. Якщо бачать, що на занятті не буде електроенергії, то попередньо готують його та приносять у термосі.

“Діти особливо відносяться до процесу чаювання. Вони знають, що збираються всі за столом, у них своєрідна “трапеза” з чаєм та солодощами”, — розповідають організатори.


Якщо починається повітряна тривога, то заняття закінчують завчасно:

“Ми залишаємся та стараємся забезпечити спокій у групі, батьки попередньо попереджені, що у разі тривоги потрібно забрати дітей додому”, — відзначають психологині.

Проводяться різні майстер класи такі як:

  • розмальовування пряників;
  • ліпка з гнучкого пластиліну;
  • миловаріння;
  • наукові досліди — “Цікава хімія”;
  • розмальовування еко торбинок;
  • виготовлення шоколадних цукерок, халви.

Такі події зараз проходять у рамках проєкту “Освіта в надзвичайних ситуаціях”. Психологині діляться, що так працюють вже від початку липня. Деколи навіть на волонтерській основі, в перервах між грантовими проєктами.

Наступне заняття проводитиметься у п‘ятницю 20 січня об 11:00.

Достатньо просто привести дитину на заняття і в подальшому батьків долучають у спільний чат в месенджері для подальшого координування.

Благодійна організація запрошує батьків долучати дітей до БЕЗКОШТОВНИХ занять у безпечний простір Благодійної організації “Крила Підтримки”, за адресою вулиця Винниченка 3.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору