Інформатор Калуш

ВЛАДА

Івано-Франківська ОВА пояснила прикарпатцям, як вручатимуть повістки

На сайті Івано-Франківської військової адміністрації пояснили хто та де зможе вручати повістки чоловікам на Прикарпатті, які підлягають призову.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

Чоловікам віком від 18 до 60 років вручатимуть повістки особисто в руки, якщо людина відмовляється, то складають акт про відмову, який повинні підписати уповноважені особи та свідки й передати його військовозобов’язаному під підпис.

Виписувати повістки можуть тільки:

  • представник місцевого самоврядування;
  • керівник підприємства, установи, організації, де працює військовозобов’язаний;
  • управителі багатоквартирних будинків;
  • працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Отримання повістки не означає термінову відправку на фронт чи на навчання. На сайті адміністрації зазначають, що повістки роздають для уточнення військово-облікових даних.

Також зазначають, що законодавством ще не визначено переліку місць, де можна чи не можна вручати повістку. Її можуть вручити особисто в руки в будь-якому місці: на вулиці, блокпосту, робочому місці чи за місцем проживання.

Тому військовозобов’язані мають носити із собою документи та в разі запиту надавати їх для перевірки уповноваженим представникам.

Нагадують й про систему штрафів при відсутній явці до військомату після отримання повістки. Загрожує адміністративний штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 3 400-5 400 грн.

“За ігнорування повісток третього або четвертого виду передбачена кримінальна відповідальність, що тягне за собою обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років”, — повідомляють у зверненні.

Схоже: “Повістка у військомат телефоном. Чи можливо це?”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору