Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Скоро з’являться нові номерні знаки з латинськими позначками, але є нюанс…

Реалізація нового задуму наразі ще розпочата, оскільки готова тільки документальна основа для таких інновацій. Коли процес буде запущено, то водії зможуть отримати номери нового зразка завдяки дистанційному переоформленню авто “е-кабінеті водія” та у застосунку “Дія”.

Розповідає Інформатор посилаючись на auto.ria.

В близькому майбутньому на автомобілях можна буде помітити нові номерні таблички, які починатимуться літерами ED, DC, DI та PD. Важливо, що вони не матимуть прив’язки до регіону та не вказуватимуть на належність автомобіля до якоїсь установи.

Такі ДНЗ видаватимуть на авто, купівля-продаж яких оформлена за допомогою електронних сервісів.

Наказом МВС України №814 від 12.12.2022 року (який був опублікований та, відповідно, набув чинності вже цього року, 18 січня), запроваджуються нові літеросполуки, а саме ED, DC, DI та PD для номерних знаків транспортних засобів.

 

Знаки з такими індексами будуть видаватися власникам автомобілів, договори купівлі-продажу яких були укладені за допомогою онлайн-сервісів, таких як “Електронний кабінет водія” або мобільний додаток “Дія”.

Для першого варіанта зарезервовані літеросполуки ED та DC, для другого – DI та PD.

Поки ж реалізована лише можливість призначення належного користувача, та ще низка послуг, проте переоформити автомобіль наразі неможливо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору