Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани зняли фільм про боротьбу УПА в нашому краї

Культурні та громадські діячі у співпраці зі студентами та місцевим телебаченням спільно попрацювали над майбутньою історичною стрічкою.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Управління культури, національностей та релігій м. Калуш.

Зйомки проходили на днях у селищах Грабівка і Бережниця, де дух УПА досі відчувається. Деякі кадри були зняті у криївці в Підгірках та у “Музеї-в’язниці”.

“Матеріалів є багато, режисерові залишається це все пов’язати. Мені особисто сподобалось, оскільки з’явилась можливість поїхати на територію Чорного лісу та побувати поруч з пам’ятниками. Така можливість спонукає їздити у такі цікаві поїздки і в майбутньому. Тим більше, що Грабівка — це столиця повстанського краю на теренах Калущини”, — поділився з нами в. о. директора Музейно-виставкового центру Олег Відливаний.

Сюжет постановки базується на книзі “Національно-визвольна боротьба та підпілля ОУН на Калущині в 1944-1946 рр.”. Її автори — калуські практикуючі історики Іван Тимів, Людмила Андрійчук, а також доктор історичних наук професор Олег Малярчук. Картина розповідатиме про героїчну боротьбу Героїв УПА.

Фільм “Повстанська Калущина” покажуть 19 лютого в палаці культури “Юність” в рамках акції “Незламна мужність поколінь”.

Більше про акцію читайте у нашому матеріалі: “Незламна мужність поколінь” — у Калуші готуватимуть масштабну акцію-відзнаку.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору