Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Пограбування століття” — шахраї виманили у двох прикарпаток понад 36 тис. грн

Шахраї знову завдають удару фінансовій спроможності прикарпатців.

Розповідає Інформатор Івано-Франківськ.

В ході розслідування виявили, що 43-річна мешканка Косова на одному із сайтів створила оголошення про продаж одягу. Згодом їй написали на мобільний телефон та повідомили, що хочуть придбати товар за допомогою “OLX-доставки”. Також скинули посилання, за яким жінка перейшла. Після цього потерпіла вписала свої банківські дані і з її рахунку зникло понад 20 тисяч гривень.

В іншому випадку до 61-річної жінки зателефонував “працівник банку”, який повідомив, що її картку заблоковано. Він запропонував відновити доступ до картки через мобільний додаток. Жінка ввела персональні дані та підтвердила операцію. Понад 16 тисяч гривень зникли з рахунку.

За фактами шахрайських дій косівські правоохоронці розслідують кримінальні провадження за ст. 190 КК України.

Щоб не стати жертвою шахраїв, не повідомляйте нікому свої персональні та банківські дані, паролі, що можуть використовуватися для підтвердження платежів. Не заходьте на невідомі сайти та не переходьте за підозрілими посиланнями, що надсилають незнайомці. Здійснюйте банківські операції особисто в фінансовій установі. Про будь-який факт чи спробі шахрайства повідомляйте на “102”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору