Інформатор Калуш

ТРЕШ

Поліція Прикарпаття розшукує шахраїв, які ошукали людей на майже 100 тисяч гривень

За минулу добу правоохоронці зареєстрували чотири випадки шахрайств. За всіма фактами проводять слідство.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Поліцію Івано-Франківської області.

В Долині від шахраїв потерпіла 36-річна мешканка, яка в мережі знайшла оголошення про продаж автомобіля. Жінка скинула невідомому продавцю 4000 гривень завдатку. Транспортний засіб потерпіла так і не отримала.

Наступна історія про 61-річного чоловіка, який хотів купити колеса до автомобіля, а залишився без грошей. Ошуканий звернувся до городенківських правоохоронців. Повідомив, шо на одній з онлайн-платформ чоловік знайшов оголошення про продаж коліс. Списавшись з продавцем, заявник поспішив скинути невідомому чоловіку завдаток — 9500 гривень. Чоловік товар досі не отримав, шахрай на зв’язок не виходить.

Також до тлумацьких правоохоронців звернулася 30-річна мешканка с. Гарасимів, Обертинської ТГ. Жінка повідомила, що також постраждала від онлайн-шахраїв. Поліцейські встановили, що потерпіла натрапила на оголошення про підробіток в інтернеті. Жінка внесла грошову заставу на невідомий рахунок, виконувала певні завдання, а відтак мала вивести власні кошти з процентами. Загалом, за два дні заявниця скинула незнайомцям понад 76 тисяч гривень. Однак ані грошей, ані відсотків вона так і не отримала. Посилання на підробіток уже не дійсне.

А от 51-річну мешканку Бурштина шахраї ошукали при оформленні соціальної допомоги для матері. Жінка натрапила на підозрілий сайт. Для підтвердження входу перейшла в мобільний додаток банку та ввела свої персональні дані. Невдовзі з її рахунку невідомі особи зняли понад 10 тисяч гривень кількома платежами.

За всіма фактами поліція розпочала кримінальні провадження за ст.190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять:

  • не перераховуйте кошти невідомим продавцям заздалегідь;
  • тримайте свої паролі до інтернет-банкінгу в секреті;
  • отримуйте інформацію, особливо щодо фінансових виплат, лише з офіційних джерел — сайтів міністерств, відомств тощо;
  • не переходіть за сумнівними посиланнями та не пишіть реквізити платіжних карток на підозрілих вебсайтах;
  • уважно перевіряйте адресу офіційного сайту, адже один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий ресурс;
  • у разі, якщо ви потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію 102.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору