Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відбудеться мистецько-патріотична акція

Калущина продовжує відзначати 80 років з моменту створення Української повстанської армії.

Анонсує Інформатор

У неділю, 19 лютого, у Палаці культури “Юність” відбудеться обласна мистецько-патріотична акція “Незламна мужність поколінь”, присвячена вшануванню захисників та захисниць України та 80-річчя створення Української повстанської армії.

Буде представлена фотодокументальна виставка “УПА – відповідь нескореного народу” – це розповідь про боротьбу повстанців проти нацистського та комуністичного тоталітарних режимів. Історія, яка однаково завзято оббріхувалася обома її супротивниками під час війни. Історія, яка досі в епіцентрі інформаційного протистояння. Представити вояків УПА як зрадників свого народу та злочинців і нині важливо для тих, хто не бачить Україну вільною та сильною у майбутньому.  Адже  історія  українських  повстанців  показує,  якою  рішучою  може  бути  відповідь  українців на зазіхання на їхню свободу. 

На виставці представлені 18 банерних плакатів з інформацією про різні періоди діяльності УПА на теренах всієї України. Автори текстів: І. Бігун, В. Бірчак, Л. Бондарук, В. В’ятрович, О. Ісаюк, О. Іщук, І. Патриляк, С. Рябенко.

Проект та видавництво: Український інститут національної пам’яті, Центр досліджень визвольного руху.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору