Інформатор Калуш

ВЛАДА

Кабінет Міністрів України готовий передати Калуський кар’єр у користування на конкурсній основі

Калуш-Голинське родовище стало одним із 26 об’єктів, які фігурують у Постанові Про затвердження переліку ділянок надр (родовищ корисних копалин), які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави, що надаватимуться у користування шляхом проведення конкурсів на укладення угод про розподіл продукції.

Розповідає Інформатор посилаючись на Кабінет Міністрів України.

Днями на Урядовому порталі Кабмін опублікував відповідний документ, у якому постановив:

  1. Затвердити перелік ділянок надр (родовищ корисних копалин), які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави, що надаватимуться у користування шляхом проведення конкурсів на укладення угод про розподіл продукції, що додається.
  2. Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів забезпечити щорічну актуалізацію переліку, затвердженого цією постановою.

Родовище Калуш-Голинське, яке знаходиться за 2 кілометри на захід від залізничної станції Калуш багате калійною сіллю, а також супутньою корисною копалиною у вигляді магнієвої солі. 

Згідно із Законом України «Про угоди про розподіл продукції» держава доручає інвестору на визначений строк проведення пошуку, розвідки та видобування корисних копалин на визначеній ділянці надр та ведення пов’язаних з угодою робіт. Своєю чергою інвестор зобов’язується виконати доручені роботи своїм коштом і на свій ризик з наступною компенсацією витрат і отриманням плати (винагороди) у вигляді частини прибуткової продукції.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору