Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Золотий” радник мера, Коломия і до чого тут Ілля Кива?

Поки Коломия з Калушем обмінювалась культурним досвідом, з’ясувалось, що коридорами Ратуші раніше ходив представник Іллі Киви. Хто ця людина? Як так сталось? Що він там робив? Розслідував Інформатор і натрапив на два тривожні факти з його біографії.

Ділимось, посилаючись на колег з Інформатор Коломия.

Як відомо, у квітні минулого року міський голова Коломиї Богдан Станіславський призначив на посаду штатного радника Михайла Мєскєва. Цікавий факт – оклад його був в рази більшим, ніж в інших радників.

До слова, радники – абсолютно не обов’язково мають бути у міського голови. Але судячи з того, що за цей час у мерському кабінеті побувало аж 5 різних фахівців з особистих підказок, виглядає, що у мера Коломиї була така потреба. Загалом у ньому було 5 радників —  Руслан Юрійчук, Михайло Мєскєв, Мирослава Березовська, Людмила Оленюк та Федір Чучман.

Їхні заробітні плати значно скромніші – у більшості вдесятеро менші, ніж у мера. Найдорожче Коломиї обійшлися поради Михайла Мєскєва з Маріуполя: у травні йому нараховано майже 19 250 грн.

З першого ж місяця роботи в раді він потрапив у коло фаворитів мера: отримував і премію, й надбавку: більше того, ці доплати становили 62% його заробітної плати. Наприклад, у травні 2022 премія Михайла Мєскєва становила майже 9500 грн.

На сесії 16 лютого 2023 року Богдан Станіславський підтвердив, що Мєскєв працював його радником. Зокрема голова Коломийської громади наголосив, що цей радник мав чималий досвід у земельних питаннях і тому його взяли на роботу. Наразі ж Мєскєв не працює в ратуші.

Хто такий Михайло Мєскєв?

“Золотий” радник приїхав до Коломиї з Маріуполя, де раніше він працював у виконкомі Маріупольської міської ради. Проте, там Михайло Мєскєв  був звинувачений за статтею “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”. Суди тривали кілька років і врешті 2020 року справу закрили за терміном давності.

Та найцікавіше інше — на сайті Верховної ради існує постанова Центральної Виборчої Комісії про зареєстрованих довірених осіб кандидата у Президенти України Іллі Ківи на виборах 2019 року. Під номером 58 чорним по білому зареєстрована довірена особа Іллі Киви Мєскєв Михайло Сергійович.

Нагадаємо, що Ілля Ківа – колишній проросійський політик з України, колаборант, сепаратист та українофоб. Народний депутат України 9-го скликання від проросійської політичної партії ОПЗЖ (2019—2022).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору