Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Дешевшай! Дешевшай нестримно!” — прогнози на ціни бензину, дизелю та газу в Україні

Наразі Україна накопичила достатньо великі запаси пального на випадок виникнення проблем з постачанням. Тож можна бути спокійними щодо стабільності цін. Проте, є ще хороші прогнози.

Розповідає Інформатор.

Попри стабільність цін в Україні також спостерігається тенденція на зниження вартості пального, і причин для її порушення немає.

Про це повідомив керівник мережі автозаправних станцій ОККО Василь Даниляк в ефірі телемарафону. Загалом, за його словами, українцям не варто зараз сильно перейматися та робити запаси талонів на пальне. Ринок зараз не просто стабільний, але й дещо перенасичений. На ньому також спостерігається тенденція до зниження цін.

Особливу увагу пан Даниляк звертає на бензин та дизель. Трейдери в останні місяці змогли зробити собі запаси нафтопродуктів. У підсумку це створює тенденцію зниження цін на ці види пального.

“Протягом грудня і січня трейдери на тлі очікування дефіциту в Європі через вплив ембарго на російську нафту завезли в Україну багато пального. У нас ринок виявився перенасиченим”, – зазначив керівник мережі ОККО.

Також він розповів, що в лютому очікується імпорт понад 730 тисяч тонн ресурсу. Це більше, ніж в жовтні чи листопаді. Водночас реалізація в лютому менше, ніж у ці місяці.

Окрім цього Даниляк повідомив, що за останні два тижні знизилися котирування на нафтопродукти. Це змусило власників АЗС, що назбирали на складах великі запаси, вдатися до зменшення цін.

“Ціни знижуються і в дрібній групі, цей ринок реагує швидше. При цьому ринок заправних станцій з деяким лагом на це реагує, але реагує в бік зниження”, – прокоментував Василь Даниляк.

До теми: Де і за скільки сьогодні можна заправитися в Калуші?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору