Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В яких дозах алкоголь провокує хворобу Альцгеймера?

Американські вчені дізнались, як швидко алкоголь негативно впливає на роботу мозку.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Medical X Press.

Дослідники з Медичної школи університету Вейк-Форест провели низку досліджень, що мали на меті показати, чи впливатимуть невеликі дози алкоголю на ураження мозку. Як об’єктів експерименту вчені взяли лабораторних мишей та застосували 10-тижневий підхід до хронічного вживання алкоголю, коли мишам давали вибір пити воду чи алкоголь. Таким чином вони імітували поведінку людини щодо споживання алкоголю. Потім вони дослідили, як добровільне, помірне вживання алкоголю змінило здорову функцію мозку та поведінку та чи сприяло це розвитку патології, пов’язаної з ранніми стадіями хвороби Альцгеймера.

Результати показали, що навіть невелика кількість алкоголю може прискорити атрофію мозку, тобто втрату клітин мозку.

“Вживання алкоголю може бути модифікованим фактором ризику хвороби Альцгеймера та деменції”, — додав професор Маколі.

Цікаво, що дослідники також відзначили, що різка відмова від алкоголю підвищує рівень бета-амілоїду, який є ключовим компонентом, що накопичується при хворобі Альцгеймера. Подальший аналіз показав, що хронічний вплив алкоголю погано регулює мозковий і периферичний метаболізм — ще один спосіб прискорити патологію хвороби Альцгеймера.

За даними Асоціації Альцгеймера, хвороба Альцгеймера є найпоширенішою формою деменції, на яку припадає від 60% до 80% випадків деменції.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору