Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Грудне вигодовування у формуванні здорової психіки дитини” — тренінг від соціальних служб

У рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги” було проведено інтерактивну бесіду для майбутніх матусь на дану тему.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуський міський центр соціальних служб.

В ході проведення заходу, 21 лютого, присутні мали змогу отримати вичерпну інформацію про те, яку важливу роль відіграє грудне вигодовування не тільки для фізіологічного росту і розвитку немовляти, але й у психоемоційних стосунках матері та дитини.

“Під час грудного вигодовування маля не тільки відчуває звичні запахи та смаки, почувається безпечно і комфортно, а й активно розвивається, налагоджуються всі життєво важливі функції організму”, — зазначають організатори.

Також додають, що грудне вигодовування має і суттєві економічні переваги для всієї сім’ї, оскільки економить сімейний бюджет не тільки на купівлі молочних сумішей, а й ліків для дитини, ризик захворіти у якої набагато нижчий, ніж у немовляти, яке годують молочними сумішами. таким чином розвиваються імунна, нервова та ендокринна системи.

“Доведено, що годування груддю є могутнім емоційним стимулом у процесі розвитку психіки дитини, між матір’ю і дитиною встановлюється особлива близькість, яка зберігається на довгі роки, а за деякими даними – на все життя”, — діляться у дописі.

На завершення заходу, присутні отримали інформаційні буклети, які несуть усю комплексну інформацію, що звучала на тренінгу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору