Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Свідки — все!” — суди над Віталієм Хемичем перейшли на новий етап

Повітряна тривога і фізична відсутність останнього свідка в залі калуського суду не завадили провести ще одне слухання по справі одіозного псевдоволонтера.

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 22 лютого, о 9:30 у Калуському міськрайонному суді відбувся черговий розгляд справи про обвинувачення Віталія Хемича у незаконному використанні благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайстві (ч. 3  ст. 201-2, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України).

До теми: Судова епопея Хемича: Сьогодні суд допитав ще одного свідка по справі — брата обвинуваченого

Як відомо, минулого разу суддя Олександра Кардаш винесла ухвалу, якою доручила Коломийському міськрайонному суду забезпечити проведення судового засідання. Тож сьогодні за допомогою відеоконференцзв’язку із Коломийським міськрайонним судом вдалося допитати останнього свідка у справі.

У ході допиту свідок розповів, що дружина військовослужбовця ЗСУ збирала кошти на потреби військової бригади. Він скинув 33 тис. грн їй на банківську картку. Згодом знайома повідомила, що скинуті гроші має на меті використати для придбання дронів та передала їх обвинуваченому. Однак покупка не відбулась і гроші обвинувачений спершу повернув потерпілій, а остання повернула йому.

Тож тепер суддя Кардаш перейшла до дослідження письмових доказів по справі. Прокуроркою було представлено документи, які стосуються обставин вчинення обвинуваченим кримінального провадження. Серед них протоколи про прийняття заяв про вчинення кримінальних правопорушень, протоколи допитів, витяги із єдиного реєстру досудових розслідувань. Загалом суд дослідив два томи справи.

Наступне судове засідання відбудеться 28 лютого о 13.00 год.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору