Інформатор Калуш

ТРЕШ

Прем’єр міністр України розглянув звернення щодо виплати заробітніх плат працівникам Карпатнафтохіму

Депутат Едуард Прощук ініціював звернення до Дениса Шмигаля. Через початок кримінальної справи, усі рахунки підприємства Карпатнафтохім заблоковано. Близько двох з половиною тисяч працівників залишились без можливості отримати зарплату.

Повідомляє Інформатор.

Денис Шмигаль розглянув звернення та доручив міністрам енергетики, внутрішніх справ та інфраструктури розпочати пошук шляхів вирішення ситуації щодо Карпатнафтохіму.

“Підприємство протягом багатьох років — один із найбільших платників податків у Калуші. Втратити його — означає втратити частину коштів для розвитку міста”, — зазначає народний депутат.

Через можливе закриття “Карпатнафтохім” не може надавати технічну сіль, яка необхідна для роботи Калуської ТЕЦ. Едуард додає, що це ще одна загроза — зупинка теплової електростанції серед опалювального сезону. На підприємстві зберігаються залишки сировини та готової нафтохімічної продукції. Якщо не підтримувати належних умов їх зберігання, це може обернутись екологічною катастрофою для всього регіону.

“Важливо знайти можливість розв’язати ці проблеми! Не замовчувати їх та не відвертатись від ситуації, що склалась із Карпатнафтохімом. Якими б не були там юридичні процеси, важливі люди — кожен працівник. Виплатити зарплати та зберегти робочі місця — ось, що важливо”, — додає депутат.

Водночас один з працівників підприємства, який бажає залишитись анонімним нам повідомив, що серед колективу зростають настрої до бунтування.

“Ми не можемо ходити на роботу за “дякую”, нам теж потрібно оплачувати не тільки щоденні базові витрати, але й комунальні послуги, у когось кредит, навчання дітей в університетах”, — ділиться працівник.

Детальніше про цю ситуацію: Працівникам “Карпатнафтохіму” не виплачують зарплати — що про це думає Андрій Найда?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору