Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що святкуємо 23 лютого?

Напередодні річниці Великої війни хочеться згадати, що відзначалось у цей день, коли він ще не асоціювався з початком важкої години.

Розповідає Інформатор Коломия.

День цифрового навчання відзначається щороку в останній четвер кожного лютого. Цифрова революція забезпечила людям безпрецедентний доступ до можливостей проводити навчання та наукові дослідження, використовуючи цифрові пристрої.

Всесвітній день взаєморозуміння і миру. В цей день у 1905 році відбулося заснування клубу Ротарі. Перший Ротарі-клуб мав на меті лише об’єднання бізнесменів з метою дружніх та доброзичливих стосунків і співпраці. Згодом виникла велика всесвітня організація — Ротарі Інтернешнл, яка позиціонує себе як відкрите, неполітичне, благочинне утворення. Члени клубу Ротарі, або ротаріанці — це  професіонали та лідери в різних напрямках бізнесу, які реалізують гуманітарні проєкти, дотримуються етичних норм у професійній діяльності, прагнуть до встановлення взаєморозуміння і миру в усьому світі.

День гри в теніс. Тенісна гра виникла в далекому 14 столітті, у Франції. Тоді цим видом спорту активно захоплювались священнослужителі та знать. В Україні теніс з’явився у 1890 році й швидко набув популярності, перші змагання відбулися у 1913 році.

День народження дизельного двигуна. Винахідником цього виробу є німецький інженер Рудольф Дізель, а патент на двигун він отримав саме 23 лютого 1893 року. Перший робочий дизельний двигун з’явився у 1897 році.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору