Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Чисті серця” поділились підсумком роботи за рік повномасштабної війни

Впродовж року повномасштабної війни в Україні волонтери надавали допомогу мешканцям громади, які знайшли тут прихисток. Допомога надавалася як гуманітарна, так і соціального характеру: консультації юристів, психологів тощо.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Андрія Найду.

Нещодавня участь у проєкті “Цифрова волонтерська комора” допомогла працівникам сформувати всю електронну базу отримання та видачі благодійності.

“Цифри говорять самі про масштаби проробленої роботи”, — ділиться міський голова.

Загалом, допомогу надано ️13 633 сім’ям, або 33 911 особам, з них — 22 078 дорослим та 11 833 дітям. Продуктові набори отримали 12 980 сімей, засоби гігієни — 9 549, дитяче харчування — 2 043. Також допомагали з одягом для дорослих та дітей, взяттям, постільною білизною.

“Аналізуючи інфографіку, найактивнішими місяцями, коли прибували внутрішньо переміщені особи, були травень та червень 2022 — щомісяця майже до 3 тис. сімей, або понад 6 тис. осіб, — зазначає Андрій Найда.

Найбільше звернулися переселенці з ️Харківської області11 145 осіб, Донецькоїмайже тисяча, близько по 500 — з Луганської, ️Миколаївської, Херсонської, Запорізької та ️Київської.

Понад 300 сімей отримали консультації юриста і психолога. Не відмовили й місцевим мешканцям, які були в скруті, — допомогу отримали 800 сімей.

Родина “Чистих сердець” налічує до 200 волонтерів, 80% з яких — переселенці.

“Наша громада вражає своєю єдністю та цілеспрямованістю на шляху до Перемоги”, — підсумовує Андрій Найда.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору