Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші стартували заняття зі Скандинавської ходьби

Займатися можна щосереди на міському стадіоні.

Розповідає Інформатор посилаючись на Центр міського здоров’я “Спорт для всіх”.

Учора, 1 березня, вже відбулося перше заняття зі Скандинавської ходьби. У перший день весни 10 любителів активного відпочинку різного віку прийшли на “Хімік”. Скандинавська ходьба підходить абсолютно всім. 

Головне – обрати правильної довжини палиці.

Чим корисна Скандинавська ходьба?

Дітям, школярам та студентам

Перш за все, дитина отримуватиме бонуси: хороша постава – міцні та гнучкі м’язи спини, шиї, після тривалого сидіння за партою чи перед комп’ютером; тренування серця та м’язового корсету; покращується координація рухів і зміцнюється імунітет.

Також це хороша альтернатива комп’ютерним іграм та постійному залипанню в гаджетах. Година прогулянки допоможе відволіктись та розслабитись. Ну і спільні тренування – хороший привід проводити час зі своєю дитиною.

В деяких країнах скандинавську ходьбу практикують в школах та навіть садочках, як фізкультурно-оздоровче заняття, що також виховує дисциплінованість. Це формує у дитини бачення правильного здорового способу життя, навички слідкування за власним здоров’ям, а заняття в групах виховують командний дух.

Дорослим

Починаючи з 25 років та до пенсійного віку заняття скандинавською ходьбою є повноцінним тренуванням. Активний рух – запорука хорошого самопочуття і гарного настрою. Ранкові прогулянки з палицями заряджають енергією на цілий день.

Регулярність занять забезпечує вам підтримку тіла в тонусі, тож це прекрасний варіант спорту для тих, хто бореться з зайвою вагою та робить це поступово і адекватно, без надривів та жорстоких дієт.

За правильної постановки цілі, допомоги дієтолога та ендокринолога з правильним харчуванням, можна досягти гарних результатів.

Пенсіонерам

Не можна не згадати про те, що цей вид спорту ідеально підходить людям за 70. Для багатьох це перша асоціація – ходьба з палицями для спортивних бабусь та дідусів. Чому це так? Тому що вона не несе навантаження на суглоби, практично не має протипоказань, нормалізує вагу, артеріальний тиск, рівень глюкози в крові, зменшує болі в спині та продовжує тривалість життя.

Також хорошим бонусом є спілкування, адже літнім людям його часом дуже не вистачає, а колективні заняття скандинавською ходьбою можуть стати в нагоді, покращити настрій і самопочуття.

Наступне заняття відбудеться 8 березня о 17:00. Із собою необхідно мати: трекінгові палиці, зручний одяг та взуття.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору