Інформатор Калуш

ВЛАДА

Вакцинація навіть у важкодоступні райони Прикарпаття

Обласний Центр контролю та профілактики хвороб отримали транспортні засоби, які сприятимуть вакцинації на Прикарпатті.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Йде мова про 4 з 59 автобусів, які передало представництво ВООЗ в Україні за підтримки Європейського Союзу.

Їх планують укомплектувати мобільними виїзними командами для здійснення вакцинації проти COVID-19, кору, дифтерії і інших інфекційних захворювань.

В першу чергу увагу приділятимуть ВПО, людям похилого віку, людям з хронічними хворобами і тим хто проживає у важкодоступних районах.

“Посилення послуг мобільних та виїзних бригад допоможе краще обслуговувати населення, зокрема в найвіддаленіших регіонах Івано-Франківської області та покращить їх захист від інфекційних захворювань. Нагадаю, вакцинація – єдиний спосіб захистити себе від важкого перебігу хвороби”, — розповів головний державний санітарний лікар області Руслан Савчук.

Незабаром автобуси з командою спеціалістів, їздитимуть громадами області для здійснення щеплень.

Також в дописі зазначають, що з квітня по грудень 2023 року послугами з виїзної імунізації було охоплено до 400 000 людей у 1500 місцях 8-ми регіонів. Вони включали, як саму вакцинацію, так і інформацію про те, як надолужити необхідну вакцинацію.

Наголошується, що всі вакцини, і проти COVID-19 і планові є безкоштовними та є в наявності в закладах охорони здоров’я по всій Україні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору