Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Вилучили продукції на 800 млн гривень” — СБУ розслідують корупційні схеми Укрнафти

Служба безпеки України проводить перевірки колишнього менеджменту ПАТ “Укрнафта” і ПАТ “Укртатнафта”.

Повідомляє Інформатор.

Виявилось, що представники “Укртатнафти” протягом 2022 року відвантажували пальне за адресами афілійованих компаній без відображення операцій у податковій звітності. Надалі підконтрольні АЗС реалізовували оптові партії нафтопродуктів без сплати акцизного податку.

За даним фактом повідомлено про підозру головному бухгалтеру та колишньому директору ПАТ “Укртатнафта”, який перебуває під вартою. У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин незаконної діяльності і притягнення винних до відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ спільно з детективами Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Наразі вирішується питання щодо арешту понад 16 тисяч тонн вилучених паливно-мастильних матеріалів та їхньої подальшої передачі на потреби Сил оборони.

Раніше співробітники Служби безпеки спільно з БЕБ викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишніми власниками і топменеджментом “Укрнафти” та “Укртатнафти”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору