Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калушанина взяли під варту за розповсюдження наркотиків | Оновлено

Зловмисник з метою збуту розставляв “пакунки” по місту у так звані “закладки”.

Повідомляє Інформатор.

31-річний мешканець Калуша незаконно придбав психотропну речовину під назвою “PVP”, яка є особливо небезпечною, обіг якої заборонено. Далі він розмістив згорток речовини на території міста й сфотографував місце сховку та координати собі у смартфон.

Провівши огляд місця події поліцейські виявили та вилучили даний полімерний згорток, обмотаний червоною ізоляційною стрічкою. Провівши експертизу спеціаліст виявив, що згорток містить особливо небезпечну психотропну речовину — “PVP” в кількості — 0,6244 грама.

На основі висновків слідства на даному етапі, слідчий суддя розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу щодо даної особи у вигляді тримання під вартою.

Під час судового засідання клопотання підтримав прокурор, а підозрюваний не заперечував факту причетності до вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення. Тільки попросив, щоб даний запобіжний захід встановили у вигляді домашнього арешту.

Суд звернув увагу, що скоєння даного злочину належить до категорії тяжких у сфері обігу наркотичних засобів, що негативно впливають на життя, здоров`я та благополуччя громадян і становить реальну загрозу здоров`ю населення та генофонду нації, який передбачений ч. 1 ст. 307 КК України — “Незаконне придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено”.

“У цьому кримінальному провадженні наявний суспільний інтерес, який полягає у необхідності захисту високих стандартів охорони інтересів суспільства”, — зазначають на сторінці суду.

На основі усіх обставинах суд застосував стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Запобіжний захід не є кримінальним покаранням, наразі слідство триває.

Також за процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури 11 березня зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України. Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору