Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Цієї неділі від Храму Святого Миколая у Хотіні пройде “Зображальна хресна дорога”

Щороку в третю неділю посту, віряни по-особливому вшановують святий Господній хрест. Звідси й назва цієї неділі — Хрестопо­клінна. На Богослужіннях в цю неділю заведено велича­ти святий хрест як символ радості, символ перемоги й тріюмфу, що завершує світле Воскресення. На Калущині цього дня планується світла подія.

Анонсує Інформатор.

Цієї неділі, 19 березня, о 16:00 від храму Святого Миколая у Хотіні запланована жива піша “Зображальна хресна дорога” вулицями житлового масиву.

“Зображальна хресна дорога — молитовне театралізоване дійство відтворення страстей Ісуса Христа. Дана постановка виконується молодіжною християнського спільнотою “Дар” парафії Святого Миколая, яка діє із 2012 року. Благословення на проведення уділив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) УГКЦ. Мета цієї Хресної дороги — унаочнити та донести до християн і невіруючих біль жертви Ісуса, бо краще раз побачити, аніж десятки разів чути. Побічною ціллю також є християнський вишкіл та гуртування дітей, молоді до церкви. Кількість учасників – 25 осіб”, — поділився з нами отець Андрій Ляхович.

Також отець розповів, що за 10 років вдалося відтворити близько 80 хресних доріг населеними пунктами Західної України. Найдальші поїздки —  м.Пустомити (Львівська область) та смт Борщів (Тернопільської області.).

“За час ковіду та війни не було можливості для організації постановок, тому дійство вже призабулося як місцевим, так і віддаленим точкам. Зі свідчень глядачів знаємо, що “Зображальна хресна дорога” стала для багатьох початком переосмислення життя, навернення, виправлення хибних звичок в часі Великого посту. Саме тому варто прийти й побачити; піти та розповісти тим, які ще не бачили нашої молитовної театралізації”, — додав отець Храму Святого Миколая.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору