Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як у Голині святкували день народження Шевченка?

12 березня у народному домі села мешканці зібрались, щоб відзначити 209 річницю Кобзаря й послухати та побачити талановитих вихованців творчих колективів.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Оксану Тебешевську.

Захід розпочав отець-декан Анатолій, котрий благословив присутніх й нагадав про збереження та вшанування пам’яті тих, хто загинув за волю України.

Щоб нагадати життєпис визначного для України поета присутні переглянули короткий фільм про нього. Підсумовуючи інформацію з фільму модератори Яна Ляхович і Петро Дутчак розповіли про актуальність Шевченка в сьогоденні та його вплив на розвиток української мови й літератури.

Зі святковим хореографічними номерами виступили учасники ансамблю “Лілея”“Летить галка через балку” та “Думи мої”. Наступними виступали вихованці народного ансамблю “Молодичка” “По діброві вітер виє”, “Було колись” та юні бандуристки з твором “Тарасові Шевченку”.

Присутні змогли також послухати декламування віршів Кобзаря та переглянути матеріали виставки “Художник з душею поета”, яку оформили працівники місцевої бібліотеки

“Такі змістовні заходи залишаються у пам’яті людей, додають сил, зміцнюють наш дух і нашу віру в перемогу”, — ділиться пані Оксана.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору