Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Де любов – там і я” і “Мій океан” | День українського добровольця у Калуші

У найкращих традиціях Бібліотеки до заходу долучили творчі колективи нашого міста.

Розповідає Інформатор посилаючись на міськраду.

Учора, 14 березня, у Центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулися презентації книг калуських авторів – Дмитра Равха “Де любов – там і я” та Ольги Бойко “Мій океан”. Захід присвятили до Дня українського добровольця. Поява саме цих письменників у стінах бібліотеки в такий день невипадкова. Дмитро Равх – учасник Революції на граніті, Помаранчевої революції, Революції гідності та АТО. Також він добре відомий калушанам на псевдо “Артист”, який добровольцем воював у складі 92-ї ОМБ. А його колега Ольга Бойко представниця Добровольчого батальйону.

Презентована сьогодні книжка вийшла під новим псевдонімом Дмитра – Дим. До збірки прозових творів “Де любов – там і я Де любові немає – там і мене немає “увійшли сімнадцять новел і оповідань про життя, як воно є. Його новели, як він сам написав у коротенькому авторському резюме:

“про все: про людську доброту, вірність чи зради, про те, як важко залишатися завжди людиною і як це необхідно. Ці твори про людяність, яка робить нас людьми”.

Хоча автор і військовий, але у своїх працях цю тему він не висвітлює. Авторка поетичної збірки Оля Бойко у своїх творах розповідає про любов до України, батьків, друзів, тих, хто йде поруч життєвою стежиною. Цей шлях не терпить брехні, підлості, несправедливості, зради. Хоча війна змусила письменників взяти зброю до рук, але вони не забувають про ще одну свою зброю – слово.

Також на презентації книг виступали актори народного театру “Легенда” та вокальне тріо “Бойківчанка”. Які дарували усім присутнім свої таланти. Модератором заходу була Леся Піцик, режисер Калуського муніципального народного театру “Легенда”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору