Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Піст і вагітність”, — тренінг від Калуського міського центру соціальних служб

Майбутні батьки мали змогу зустрітись з фахівцем із соціальної роботи Василиною Кашівською та отцем Ігорем Пришляком у форматі інтерактивної бесіди та отримати відповідь на таке для багатьох важливе питання.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуський міський центр соціальних служб.

Тренінг відбувся вчора, 14 березня, у консультативному пункті Жіночої консультації в межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги”. Окрім соціальних працівників також був присутній настоятель храму Зіслання Святого Духа УГКЦ м. Калуша, отець Ігор Пришляк, котрий розповів про позицію Церкви щодо дотримання посту під час вагітності та яку важливу роль він відіграє в житті людини.

“Отець наголошував на тому, що піст — це насамперед праця над своїм духовним станом. Тому в тих випадках, коли від притримування посту залежить нормальний стан мами й розвиток малюка, послаблення посту не зашкодить. Майбутній мамі в першу чергу варто звернути увагу на здоров’я — і своє, і малюка”, — пише центр соціальних служб.

Також фахівчиня з соціальної роботи розповіла, що під час вагітності жінка потребує багато вітамінів і різних мікроелементів. Тому протягом всієї вагітності важливу роль відіграє повноцінне харчування. Обмежувати себе у їжі можна, але все повинно бути в розумних межах, оскільки піст — це не заборона на вживання продуктів, це здебільшого стосується шкідливих звичок, лихословів, гніву, образ.

“Під час вагітності дотримання обмежень є суто індивідуальною справою вагітної жінки, яка повинна узгоджуватися з лікарем, відповідно до показників здоров’я організму майбутньої матері”, — діляться працівники центру соціальних служб.

На завершення усі присутні отримали інформаційні буклети.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору