Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Вчимо ПДР?” — у Верховній Раді розглядають законопроєкт про вивчення правил у школі

Правила дорожнього руху — важливі для всіх. І не тільки для водіїв. Учасниками дорожнього руху являються й пішоходи, а особливо діти. Згадаймо нещодавні новини про ДТП у нашій громаді. Тож у Верховній Раді з’явився законопроєкт, який в майбутньому повинен зменшити сумну статистику. 

Розповідає Інформатор, посилаючись на The Village Україна.

Нещодавно у ВР зареєстрували законопроєкт 8356, в якому йдеться про те, що вивчення правил дорожнього руху у школі може стати обов’язковим. Його уже підтримав освітній та бюджетний  комітети Верховної Ради.

Вивчення правил дорожнього руху та набуття дітьми знань з безпечного дорожнього руху пропонують запровадити через доповнення до шкільної програми.

Вас може зацікавити: Співдія: правила дорожнього руху для наймолодших | ФОТО

Також до вивчення правил безпеки дорожнього руху хочуть залучити батьків, які “досить часто порушують правила дорожнього руху в присутності дітей, та своєю поведінкою спонукають їх до таких же порушень”.

Законопроєкт пропонує внести зміни до законів  “Про освіту”, “Про дошкільну освіту” та “Про загальну середню освіту”.

У пояснювальній записці законопроєкту вказують, що смерть в результаті ДТП є першою причиною смертності серед дітей у віці 5-14 років, та молоді у віці 15-29 років.

“Причиною такого показника в Україні є низький рівень знань учасників дорожнього руху про вимоги безпечної поведінки на дорозі”, — додають ініціатори законопроєкту.

 Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору