Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Болехові з’явиться власний Промприлад?

Міський голова Болехова провів робочу зустріч з представниками Київської архітектурно-наукової спільноти щодо розробки прототипу екологічного ресурсно-незалежного кварталу.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Болехівську міську раду.

В ході наради учасники обговорили основні цілі, мету проєкту та користь для розвитку громади від його реалізації.

Проєкт передбачає створення кварталу на 2000 мешканців, де також будуть розміщені офісні приміщення та комерційні площі для розвитку малого й середнього бізнесу.

“Обов’язковим є впровадження інноваційних технологій щодо збору, очищення дощової води, системи рециркуляції води, незалежних від інфраструктури міста систем опалення та енергосистеми. А також — відповідальне поводження з відходами та їх локальну переробку”, — розповіла присутнім представниця спільноти, Софія Галат.

Також наголошувала, що мета та методи проєкту відповідатимуть цілям сталого розвитку ООН, що своєю чергою дасть змогу залучати іноземні інвестиції для реалізації даного проєкту.

“За результатами робочої зустрічі міський голова Іван Яцинин доручив фахівцям міськвиконкому вивчити та запропонувати ідеї щодо розробки проєкту екологічного ресурсно-незалежного кварталу на базі Болехівської територіальної громади”, — діляться у Болехівській міській раді.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору