Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

День поезії: відомі актори читають українську поезію

Вже багато років, 21 березня, світ відзначає Всесвітній день поезії. В Україні ж його почали відзначати з 2004 року. Цього дня вшановують поетів, організовують поетичні концерти, в літературних музеях та бібліотеках проходять тематичні лекції, презентуються новинки сучасної поезії. Проте, на жаль, зараз в нашій державі триває війна й багато подій не можливо організувати через питання безпеки. Натомість підтримка зірок всесвітнього масштабу навіть поетичним словом, вражає.

Інформатор сьогодні вирішив поділитися з вами виконанням віршів українських поетів голівудським актором Томом Гіддлстоном, французькою актрисою Катрін Деньов та українською актрисою та телеведучою Дашою Трегубовою.

Читання в яких брав участь відомий актор, проходили в межах благодійного івенту Poetry for Every Day of the Year, який відбувся 17 березня у королівському національному театрі Великої Британії в Лондоні. Організатори збирали кошти на гуманітарні потреби України. Там він зачитав вірш Сергія Жадана зі збірки “Антена”.

Ще однією вражаючою декламацію, але вже української класики потішила Катрін Деньов. У одному з ефірів французької політичної програми французького телеканалу TV5 Monde актриса прочитала вірш Лесі Українки “Надія” французькою мовою.

Не змогли обійти увагою ми й чудове виконання вірша “Інший” відомого калуського поета Юрія Іздрика. Даша Трегубова з-поміж багатьох віршів українських поетів зачитала його в рамках проєкту #дашачитає.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору