Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Міністерство культури відповіло Франківському хору “Воскресіння”

Після кількаденного скандалу через зірвані благодійні гастролі хористів до Польщі Мінкульт опублікував пояснення ситуації.

Розповідає Інформатор.

Учора, 20 березня, Міністерство культури та інформаційної політики України опублікувало допис, в якому роз’яснюється причина відмови у наданні дозволу на виїзд хору “Воскресіння”. Після випадків зловживання виїздом з України коміком Андрієм Щегелем та режисером Тарасом Голубковим, МКІП разом з правоохоронними органами було змушене ініціювати посилення вимог  для виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Тепер для того, щоб отримати дозвіл на перетин кордону для чоловіків потрібно додати військово-облікові документи. Це єдиний документ, який треба додати до переліку обов’язкових, якщо ви хочете виїхати за межі України. Відсутність таких документів у чоловіка призовного віку — є порушенням українського законодавства.

У випадку з хором “Воскресіння” Міністерство зазначило:

“У трьох осіб зі списку, камерного хору “Воскресіння” (м. Івано-Франківськ), поданого до МКІП, були відсутніми військово-облікові документи згідно з вимогами українського законодавства. На зауваження щодо відсутності цих документів організацією не було надано вичерпного переліку потрібних документів. В такому разі сприяння на виїзд не надається”.

Хористи поки ніяк цю інформацію не коментували, але у себе на Facebook-сторінці висловили подяку партнеру з Польщі Artur Rolka, який займався організацією концертів, які так і не відбулися.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору