Інформатор Калуш

ТРЕШ

Наркотики та холодна зброя — правоохронці на блокпостах виявили правопорушників

Під час несення служби на блокпостах у Долині та Рогатині поліцейські виявили в автівках небезпечні предмети та речовини.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Поліцію Івано-Франківської області.

23 березня, на блокпості у Долині правоохоронці зупинили для перевірки чоловіка, котрий підозріло поводився за кермом. Візуально оглянувши легковик ВАЗ, яким кермував підозрілий, було виявлено зіп-пакет з порошкоподібною речовиною, зовні схожою на психотропну. 37-річний місцевий мешканець не зміг надати пояснення щодо походження речовин.

“За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, — повідомляють на сторінці поліції Прикарпаття.

Цього ж дня співробітники поліції у Рогатині зупинили для перевірки транспортний засіб “Audi”. Спілкуючись з правоохоронцями 35-річний мешканець Вінницької області помітно нервував. Провівши перевірку автомобіля поліцейські виявили предмет схожий на холодну зброю. Дозволу на носіння чи зберігання небезпечного предмета у чоловіка не було і пояснити походження знайденого не зміг. Також було встановлено, що водій керував автомобілем напідпитку, а у 42-річного пасажира вилучено пакет з наркотичною речовиною.

За нетверезу їзду інспектори склали на керманича адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП.

“Слідчі територіального підрозділу розпочали досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України”, — повідомляють у поліції Прикарпаття

Усі речові докази, які були вилучені в обох випадках, направлено на експертне дослідження.

Співробітники поліції зазначають, що воєнний час вимагає застосування жорстких методів задля безпеки громадян. Правоохоронці цілодобово чергують на блокпостах при виїздах та в’їздах в область та ретельно перевіряють документи, особисті речі та транспорт.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору