Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Тепер дронів буде більше: уряд ухвалив нову постанову

Нововведення може прискорити створення та постачання вітчизняних дронів на фронт і створить умови для розвитку українських виробників.

Розповідає Інформатор Івано-Франківськ.

Вчора, 24 березня, народні депутати прийняли відповідну постанову. Про це повідомив віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації України. з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації України. Михайло Федоров. Він повідомив, що Координаційний штаб з виготовлення дронів пропрацював з усіма українськими виробниками БПЛА їхні проблеми і пропозиції:

“Сьогоднішнє рішення дозволить виробникам БПЛА активніше розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток, конкурувати з іноземними компаніями. Замість витрачання місяців на непотрібну паперову та бюрократичну роботу — пришвидшений допуск БПЛА до експлуатації, їх закупка та постачання на фронт”, – написав віцепрем’єр-міністр.

Він також додав, що ця постанова змінює підхід до такого бізнесу з боку нашої країни:

“Раніше прибуток на іноземні комплектуючі був 1%, на власні товари та послуги — 30%. Така регуляція стримувала розвиток українських виробників, стимулювала їх до переїзду за кордон чи маніпуляцій з документами. Це треба було змінити. Щоб стимулювати розвиток БПЛА в Україні і залучити більше компаній до виробництва, масштабування та підвищення рівня локалізації комплектуючих, держава підняла частку прибутку до 25%”

Очікуємо, коли постанова вступить в дію.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору