Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани вшанували В’ячеслава Чорновола в річницю його смерті | ФОТО

24 роки тому, 26 березня 1999 року, стало відомо про смерть дисидента, відомого громадського та політичного діяча — В’ячеслава Чорновола. Минають роки, а його ідеї продовжують жити і втілюватися в реальність. Сьогодні небайдужі калушани, духовенство та представники влади міста біля барельєфу українського державотворця вшановували Його пам’ять. 

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 26 березня, о 12:15 біля Палацу культури “Мінерал” відбулося віче пам’яті В’ячеслава Чорновола.

Після вступного слова ведучої та молитви за Героя України, до слова були запрошені заступник міського голови Олег Савка та голова Народного Руху України, Андрій Корнат.

“У цей час, коли ми з вами живемо, найвищою цінністю, яка є за цих умов, поруч з державністю, незалежністю, соборністю, гідністю, справедливістю, є іще одна дуже важлива річ і цінність. Це єдність. Заради нашої спільної перемоги над ворогом, заради того, щоб зберегти державність, незалежність, відновити соборність, отримати повне відчуття гідності й справедливості, внутрішньої волі й свободи, ми маємо сьогодні об’єднати усі національно-патріотичні сили, усі свідомі національні сили, для того щоби разом, як одна нація, як один народ — подолати ворога”, — висловився у промові Андрій Корнат.

Опісля до барельєфа В’ячеславу Чорноволу та пам’ятної дошки колишньому очільнику Калуша Роману Сушку було покладено квіти та лампадки.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору