Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Орендуй мене, якщо хочеш” — яка культура каршернигу в Україні та чи є вона в Калуші?

А ви пам’ятаєте, як колись дивилися фільми й дивувалися, як герой Тома Генкса чи Роберта Дауні-молодшого, коли прилітає у нове місто на інший кінець країни, заходить в якийсь офіс і виходить звід уже з ключами від авто? Він сідає в нього, а ви в цей момент думаєте “от би було класно, якби у нас таке було”.

У нас таке уже є! Щобільше, культура оренди авто поступово, але впевнено стає для нас буденним явищем, а не дорогою забаганкою.

Попри те, що в Україні є багато водіїв з власними авто, не завжди є змога використати їх в нетиповій ситуації.

Уявіть, що у вас малолітражний легковий автомобіль, який закриває ваші прості потреби. А тепер уявіть що ви закінчуєте ремонт вдома і вам потрібно завозити додому цілу купу техніки та матеріалів. Простий і доволі бюджетний варіант — орендувати собі вантажний автомобіль на кілька днів й не завдавати нікому клопоту. І по витратах це буде дешевше ніж таксі, яке ще спробуй знайти вільне.

Або інша ситуація. Незабаром у вас відпустка, а кордони нашої країни закриті. Тож ви з друзями (або сім’єю) вирішуєте зайнятися внутрішнім туризмом — хочете побачити унікальну красу Карпат, замки у Кам’янці-Подільському, Дністровський каньйон і випити запашної кави у Львові. І все це одразу. Не всюди й не завжди туди можна дістатися на поїзді, а якщо й можна, то ваш маршрут розтягнеться на час довший за відпустку. Така поїздка може ускладнитись якшо в мандрівку ви вирушаєте з дітьми чи племінниками. Вихід — оренда зручного мінівена (якщо вас більш як п’ять), або зручний кросовер. Головне — наявність у когось з вас водійських прав і дворічного стажу за кермом. До речі, переважна більшість каршерінгових компаній в Україні мають зручну систему знижок та додаткових опцій (як, наприклад дитяче крісло) — чим на довше ви берете авто на прокат, тим дешевша ціна оренди.

Це доволі зручно. І якщо грамотно порахувати — дешевший варіант ніж залізниця.

Або незабаром у вашого друга весілля, який покликав вас дружбою, і він запланував весільний кортеж до ДРАЦСу та на фотосесію, а у вас старенький бюджетний автомобільчик. В цій ситуації може допомогти оренда авто класу “люкс”.

Таких ситуацій насправді доволі багато і в кожній є свої “плюси” та “мінуси”. Однак з орендованим авто «мінусів» стає значно менше.

Найбільш поширена культура каршернігу звісно ж у столиці та великих містах. Авто на прокат в Києві, до прикладу, взяти доволі легко. Це займе всього лиш 10 хвилин. Не складно це зробити й, скажімо, у Львові чи Івано-Франківську. А от у Калуші… Швидше за все у нас в місті ніхто цим не користується, тому що, немає пропозиції. Хоч і культура водіїв у нас доволі висока.

Сподіваємось, наше прекрасне місто помітять каршернигові компанії.

А ви б користувалися орендою авто?

Остап Микитюк

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору