Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Чути дзвін, знаємо де він” — чому “Дзвони Перемоги” стали проблемою для калушан?

На початку року, а саме 14 січня, на головній площі міста з’явилась унікальна конструкція — карильйон “Дзвони Перемоги”. Тоді це стало масштабною подією з потужним меседжем — Україна переможе у війні з російськими окупантами. Цей потужний сенс був створений завдяки невтомній праці коваля з Кадобни Івана Боднара, який викував їх з гільз привезених з фронту капеланом, отцем Калуського Собору Святих Землі Української Федором Морозом. Проте, минув час і настрої калушан щодо карильйона змінилися…

Розповідає Інформатор.

Днями до нашої редакції звернулась мешканка одного з житлових будинків на Площі Героїв, яка побажала залишитись анонімною, з проханням дізнатися, чи не планує міська влада перенести “Дзвони Перемоги” у більш спокійніше місце, де вони не будуть спричиняти незручності містянам.

“Я все розумію, але від самого ранку і до комендантської години безперестану дзвонять в дзвони усі кому не лінь. А в нас в будинку і старші люди живуть, а в когось і малі діти. Це дуже давить на психіку”, — поділилася вона з редакцією.

Виявилось, що ця проблема турбує не тільки мешканку будинку на Площі Героїв. У нашій соцмережі під однією з публікацій зібралося чимало калушан, які попросили звернути увагу на цю проблему:

 

Також ми запитали працівників закладів, що розташовані на Площі чи не заважають їм “Дзвони Перемоги”:

“Якщо чесно, то якось і не звертаю на це уваги. На початку була якась реакція, спершу, що прикольно, шо в нас таке є, потім це було типу якимось подразником. Але зараз якось все одно. Абстрагуюсь”, — поділився з Інформатором один з них.

Ми також вирішили дізнатися в Управління культури, щодо можливого перенесення “Дзвонів”, проте, наразі не отримали остаточної відповіді.

Сподіваємось, що нам таки дадуть відповідь й це питання вирішиться. І ми обов’язково вам про це розповімо.

Стежте.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору