Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Готуємо гаманці…” — з 1 липня варто очікувати подорожчання пального

Таку заяву озвучив у інтервʼю одному з українських видань голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Hromadske.

За його словами, зниження податку на додану вартість на паливо до 7% на початку повномасштабного вторгнення — було помилкою.

“Я вважаю, що зниження цих ставок було величезною помилкою. Це абсолютно ніяк не вплинуло на ціну палива. Це лише вплинуло на заробіток трейдерів”, — наголосив Гетманцев.

Тому Верховною Радою було прийнято рішення відновити податок на додану вартість на паливо до рівня 20% уже з 1 липня цього року.

Що змінить підвищення податку на пальне?

Експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев пояснив, що ПДВ на пальне — це податки, які формують дохідну частину бюджету, тому його повернення дозволить суттєво збільшити надходження до бюджету. Водночас він заспокоїв власників авто:

“Так, це підвищить ціни, але не настільки суттєво, щоб це могло спровокувати якусь кризу на ринку пального. Окрім цього, коли рішення про зменшення ПДВ і скасування акцизу ухвалювалися, всім було зрозуміло, що ці рішення є тимчасовими”.

Також пан Рябцев зазначив, що повернення ПДВ у повному обсязі є цілком логічним, оскільки тепер постачання не викликають якихось побоювань і до нової паливної кризи це вже не призведе.

До слова, в останні тижні на Калущині спостерігається поступове здешевшання бензину, дизелю та газу. З актуальними цінами ви можете ознайомитись у матеріалі Як змінилися ціни на калуських АЗС за тиждень | Моніторинг цін.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору