Інформатор Калуш

ВЛАДА

Держгеонадра продають дозвіл на користування соляними родовищами у Рожнятові

Держслужба з геології та надр відкрила аукціон на онлайн платформі “prozorro продажі” продажу спецдозволу на видобуток кам’яної солі з Верхньострутинської ділянки Верхньострутинського родовища.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на prozorro.

Торги проведуть 17 квітня, ціна стартуватиме з 34 мільйонів гривень. Дозвіл надасть можливість видобувати кам’яну сіль з родовища протягом 20 років.

“Геологічна галузь є основою сталого й ефективного розвитку національної економіки. Тому зараз дуже важливо продовжувати працювати на повну, навіть у ці важкі для країни часи, щоб зберегти робочі місця та сплачувати податки”, — повідомив Голова Держгеонадр, Роман Опімах.

Переможцю також доведеться оплатити 6% від вартості спецдозволу за геологічну інформацію про цю ділянку. Вартість пакета аукціонної документації — 72 550 гривень (з ПДВ).

Довідка: родовище розташоване на території між селами Верхній Струтинь та Нижній Струтинь Рожнятівської ТГ, Калуського району. Родовище також охоплює територію Дубівської та Спаської громади. Загалом площа становить 11,20 гектарів.

З відкритих джерел можна дізнатись, що у січні минулого року жителі виступали проти видобутку солі з Верхньострутинського родовища.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору