Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Відійшов у вічність засновник школи греко-римської боротьби на Калущині Ярослав Гуцман

Наполегливість та бажання пана Ярослава сприяли зародженню цього виду спорту в Болехові та Долині.

Розповідає Інформатор посилаючись на Болехівську міську раду.

Днями стало відомо про смерть відомого на Болехівщині тренера з греко-римської боротьби Гуцмана Ярослава Дмитровича. Життєвий шлях відмінника народної освіти, одного із засновників школи греко-римської боротьби на теренах Болехівщини та Долинщини обірвалося через хворобу.

Ярослав Дмитрович народився 18 червня 1948 року на Тернопільщині. Закінчив у 1973 році Львівський державний університет фізичної культури. Все своє свідоме життя віддав улюбленій справі. Педагогічну діяльність розпочав у Болехівській середній школі № 1, де працював вчителем фізичного виховання. Тоді й започаткував класичну боротьбу серед учнів школи, а згодом й на Болехівщині. З того часу постійно працював над розвитком та популяризацією греко-римської боротьби серед молоді краю.

Також кілька років працював тренером, а згодом і директором Долинської дитячо-юнацької спортивної школи. У 2009 році був переведений до Болехівської ДЮСШ. Тут працював до 2013 року. Пізніше його сім’я переїхала на постійне проживання до Івано-Франківська, але він не покинув тренерську роботу.

Ярослав Дмитрович неодноразово нагороджувався грамотами Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту за внесок у розвиток фізичної культури і спорту. Під його керівництвом виросло не одне покоління спортсменів-переможців, чемпіонів України, майстрів спорту з греко-римської боротьби, які завойовували призові місця на змаганнях всеукраїнського та міжнародного масштабів, примножуючи спортивну славу нашого краю.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору