Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Можна рубати чи ні?” — у Калуші відбувся скандал щодо рубки дерев на вулиці Стуса

Власниця комерційного приміщення вирішила зрубати плодові дерева, які знаходяться на прилеглій території. Натомість жителі навколишніх будинків, побачивши робітників, перешкоджали роботі та викликали поліцію.

Розповідає Інформатор з місця події.

Інцидент стався сьогодні, 4 квітня, на вулиці Стуса 7. Біля пивного бару з’явився синій самоскид з чоловіками, які почали роботу й скидали зрубане в машину. Побачивши це жителі навколишніх будинків почали перешкоджати робітникам й викликали поліцію. По приїзду правоохоронців також з’явилась й власниця території.

Власниця показала усі документи, що засвідчують законність дій, а саме: документ на право власності комерційного приміщення та прилеглої території, рішення виконкому Калуської міської ради про дозвіл на рубку. Встановивши законність дій поліція перейшла до вирішення конфлікту між обуреною мешканкою та власницею.

“Дерева стояли й можна було ідеально цю бруківку постелити попри них. Не можна займатись такою “тупою” вирубкою в місті, Калуш взагалі стає пустелею. Це ненормально! Ще питання до міської ради на яких основах вони видають такі дозволи”, — ділиться мешканка.

“Я хочу зробити красиво, щоб люди ходили й було зручно, а не такий гармидер, як зараз. Роблю це не тільки для свого бізнесу, а й для міста зазначу, що безкоштовно”, —  відстоювала свою позицію власниця.

“Власниця не скоїла правопорушень. Навіть бувши власником території звернулась до міського голови, щоб отримати дозвіл зрубати дерева на її приватній власності. Тому факт правопорушень відсутній”, — зазначає працівник поліції.

Олег Кіндрацький
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору