Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Або штраф, або позбавлення волі” — на Калущині судять пана, який займався незаконною вирубкою дерев

Якщо надумав пиляти дерева — отримай відповідний досвід. В протилежному випадку можеш отримати великі проблеми з законом. Як чоловік, який нещодавно вирішив спиляти два буки на Калущині без такого дозволу.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуську окружну прокуратуру.

30 березня цього року за процесуального керівництва Рожнятівського відділу Калуської окружної прокуратури до Рожнятівського районного суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) проти мешканця села Луги, Спаської територіальної громади.

Як відомо, за матеріалами досудового розслідування, чоловік перебуваючи на території Спаського лісництва філії “Брошнівське лісове господарство” незаконно, без спеціального дозволу (лісорубного квитка), за допомогою пили вчинив незаконну рубку двох дерев породи “бук”, внаслідок чого спричинив державі в особі Спаської ТГ шкоду на суму 28 тис. 107 грн, після чого був викритий на місці вчинення злочину працівниками поліції.

Відповідно до Кримінального кодексу України, за вчинення вказаного злочину передбачена відповідальність у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору