Інформатор Калуш

ТРЕШ

Військові пропонують передати Калуський храм УПЦ (МП) військовим капеланам

У відеозверненні військовослужбовці ЗСУ з Калуша виступили з пропозицією утворити у стінах храму рекреаційний центр для тих, хто прибуває з фронту.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Володимира Павліва.

Військовослужбовець пояснює, що у зв’язку з резонансом, що відбувається навколо церков УПЦ (МП) вони звертаються до громади та політичних діячів з ініціативою передати храм військовим капеланам, які щоденно там молитимуться за воїнів на фронті. Також на базі храму пропонують створити реабілітаційний центр де б змогли відновлюватись військовослужбовці з усього району.

“Іде війна. Всі ми, хто є на війні,  ми повернемося трошки іншими,  ніж туди йшли. Нам потрібна буде і фізична, і психологічна реабілітація. А оскільки храм знаходиться в хорошому рекреаційному місці, було б дуже добре якби він був храмом, який би теж слугував місцем психологічної реабілітації нам усім. Ми повернемося з перемогою”, —  зазначив Володимир Павлів у зверненні.

 

Довідка: минулого року, 1 березня, представники Автомайдану Калуша перевіряли приміщення церкви на наявність небезпечних та незаконних предметів. Активісти нічого не знайшли, проте висунули ультиматум до переходу в ПЦУ. Ультиматум не було виконано.

Вже 5 березня на сайті Калуської міської ради було зареєстровано петицію “Про заборону діяльності Української Православної Церкви Московського Патріархату на території Калуської міської ОТГ”. Вона набрала потрібну кількість підписів, для розгляду владою, у відповіді представники міської ради зазначили, що підтримують заборону московської церкви на території громади, але заборона церкви не належить до її компетенції.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору